Práce na Futbal Tatran Aréne v Prešove pokračujú, stavba je údajne problémová


Foto: Práce na Futbal Tatran Aréne v Prešove pokračujú, stavba je údajne problémová Foto: vizualizácia/presov.sk

Stavebné práce na futbalovom štadióne Futbal Tatran Aréna v Prešove pokračujú. Informoval o tom Prešovský samosprávny kraj na sociálnej sieti. V súčasnosti prebiehajú práce na tribúnach a po dodaní konštrukcie nad hlavnú tribúnu dokončia hrubú stavbu štadióna.

Počas šiestich mesiacov, najmä ku koncu tohto januára, sa na štadióne preinvestovali viac ako 4 milióny eur. Na financovaní štadióna sa podieľajú mesto Prešov, Prešovský samosprávny kraj, Slovenský futbalový zväz a Fond na podporu športu. Ten pokryl väčšinu nákladov.

Prešovský kraj v súvislosti s prácami oslovil konateľa spoločnosti Futbal Tatran Aréna s. r. o. Rastislava Mochnackého. Ten vo videu priznal, že stavba je problémová. „Jedny problémy vznikajú, druhé zanikajú,“ uviedol pre video Prešovského samosprávneho kraja. 

Ďalej dodal, že stavebné práce na štadióne prebiehajú viac-menej podľa harmonogramu. Termín kolaudácie stavby je predčasne naplánovaný na február nasledujúceho roku. Futbal Tatran Aréna má byť v lete 2025 jedným z ôsmich hostiteľov majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: