VIDEO: Kriminalisti zadržali členov medzinárodného gangu, ktorí v Šariši vyrábali nelegálne cigarety


Krimi Bardejov

Foto: VIDEO: Kriminalisti zadržali členov medzinárodného gangu, ktorí v Šariši vyrábali nelegálne cigarety Foto: Facebook/Finančná správa

Kriminalistom finančnej správy sa podarilo v spolupráci s Českom, Poľskom a Rakúskom rozložiť organizovanú skupinu, ktorá vyrábala nelegálne cigarety v okrese Bardejov. Počas akcie s krycím názvom List zadržali na východe Slovenska šesť Bielorusov a jedného Poliaka. Spôsobená škoda sa odhaduje na sumu približne jeden milión eur.

Ako informovala Finančná správa Slovenskej republiky na internetovej stránke, dve výrobné linky na produkciu cigariet odhalili v poľnohospodárskej budove, pričom jedna bola aktívne využívaná a druhá pripravená na montáž. 

„Okrem toho zaistili 7,3 miliónov kusov nelegálnych cigariet, tabak v množstve 791 kilogramov, 152 kilogramov narezaného tabaku, mobilné telefóny, komponenty na výrobu cigariet a fotopasce, ktoré slúžili na ochranu objektu a vchodu do areálu,“ uviedla finančná správa. 



Priamo pri čine zadržali príslušníci kriminálneho úradu sedem osôb, ktoré sú stíhané väzobne. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Ďalších členov medzinárodného gangu chytili v susedných krajinách.    

„Českým colníkom sekcie pátrania Generálneho riaditeľstva ciel sa podarilo zadržať 13 osôb, pričom odhadovaná výška škody dosiahla 4,6 miliónov eur. V Poľsku bolo zadržaných 17 podozrivých osôb a vyčíslená škoda dosiahla 16,7 miliónov eur. Celkovo tak bolo zadržaných až 37 osôb,“ doplnila finančná správa. 



Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Prešovský kraj